menu

Projects, Lotte van Asseldonk

Lotte is young professional in ons Projects traineeship

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Lotte van Asseldonk

Waarom heb je gekozen voor het Projects traineeship?

Na jaren in de schoolbanken had ik eindelijk mijn diploma binnen, ja en dan…Tijdens mijn stage merkte ik dat er toch wel een heel groot verschil zit tussen het academisch vak projectmanagement en het uitvoeren van een project in een professionele omgeving. Ik was daarom op zoek naar een startersfunctie waarbij ik projecten kan doen, verschillende bedrijven kan zien, mijn vakinhoudelijke kennis kan vergroten en persoonlijke begeleiding krijg. En dat vond ik bij YSE. Daarnaast voelde ik me vanaf het moment dat ik binnenkwam bij YSE meteen thuis.

Waar ben je trots op?

Mijn LP-collectie. Ieder jaar sta ik op Record Store Day in de rij om een unieke plaat aan mijn collectie toe te voegen. Daarnaast deel ik deze passie met mijn vader en vind ik het heel gaaf om samen met hem een tastbare herinnering op te bouwen die wellicht weer kan worden overgedragen aan de volgende generatie.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn vermogen om organisaties snel te begrijpen. Wat doen ze, wie zijn de belangrijkste stakeholders en in welke omgeving opereert deze organisatie. Het liefst werk ik afdeling overstijgend, hier kan ik bruggen slaan tussen verschillende afdelingen en de samenwerking verbeteren.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Ik zou heel graag met naar Silicon Valley willen vliegen. Het lijkt mij erg inspirerend om te zien wat voor nieuwe uitvindingen er plaatsvinden en wat de toekomst ons te bieden heeft. Daarnaast gaan we natuurlijk ook even een sidestep maken naar Las Vegas om daar onze winst te verdubbelen.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Ik zou heel graag een opdracht willen doen voor een organisatie die zich inzet voor de leefbaarheid in Rotterdam. Het wonen in een grote stad heeft enorm veel voordelen, maar soms mis ik het dorpse gevoel waarbij mensen met elkaar betrokken zijn en elkaar helpen. Het lijkt mij heel gaaf om iets terug te kunnen doen voor de stad waar ik woon.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Op dit moment is dat Brandy van Looking Glass. Dit nummer zat in de film Guardians of the Galaxy II en eigenlijk alle muziek die in deze film wordt gebruikt staat regelmatig op repeat.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Wanneer het weer het toelaat zit ik om mijn racefiets en probeer ik mooie tochtjes te maken. Als het slecht weer is zit ik op de bank met een controller in mijn hand en begeef ik mij tussen de cowboys en indianen van het spel Red Dead Redemption 2.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Sta stil bij de dingen die je hebt en blijf niet hangen in de dingen die je niet hebt. Veel dingen worden door onze generatie als zelfsprekend gezien, terwijl dit voor heel veel mensen niet het geval is. Door hier meer bij stil te staan krijg je meer waardering voor de dingen die je hebt.

Blogs:

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op