menu

Adres

Joseph Haydnlaan 2a
, 3533 AE Utrecht
, Nederland

Social media

Instagram · LinkedIn

Denktank: stakeholdermanagement in een veranderlijke omgeving

Locatie: YSE: Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht Datum: 14 juni 2019 10:00 - 12:30
 

Er verandert veel in de wereld van projectmanagement. Vroeger lag de focus intern op het project. Tegenwoordig ligt deze steeds vaker bij de belangen van de interne én externe stakeholders. Dat maakt de samenwerking complexer. Hoe krijgen we het dan nog voor elkaar om alle stakeholders met goede energie aan hetzelfde doel te laten werken? 

Ook het type stakeholder lijkt te zijn veranderd. Als projectleider of -manager krijgt je in de huidige netwerksamenleving steeds vaker te maken met uiterst assertieve en veeleisende stakeholders. Dit geldt in het bijzonder in het publieke domein, waar de overheid haar traditionele machtspositie is kwijtgeraakt en gelijkwaardig is aan haar maatschappelijke partners. Projectleider en team moeten, veel nadrukkelijker dan voorheen, aandacht besteden aan de belangen van de stakeholders. Die stakeholders zijn nu uitgegroeid tot de eigenaren van het project. De nadruk komt steeds meer te liggen bij het vermogen om samenwerking te creëren en te inspireren om mensen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen.

Robertjan Uijl is teammanager Project- & Programmamanagement bij de Gemeente Den Haag en schreef het boek ‘Projectmanagement met Creatiemacht’. Hij neemt ons tijdens deze denktank mee in zijn expertise: projectmatig werken in het publieke domein. Zijn voornaamste kracht is het creërend vermogen van mensen te stimuleren, te richten en vorm te geven. 

We gaan in gesprek met experts uit verschillende generaties en organisaties. We zullen vragen bespreken zoals: Ken je de belangen van jouw stakeholders? Ben je pro actief in de veranderende belangen rond macht, vertrouwen en verantwoordelijkheid? En hoe maak je een project in een multi-stakeholder omgeving tot een succes? 

Aanmelden, Denktank: stakeholdermanagement in een veranderlijke omgeving

Ik heb de privacy voorwaarden van yse gelezen en ga daarmee akkoord