menu

Adres

Amsterdamsestraatweg 40
, 3743DT Baarn
, Nederland

Social media

Facebook · Instagram · LinkedIn

Denktank - Public - Intrapreneurship

Locatie: Gemeente Den Haag, Spui 70, Den Haag Datum: 26 januari 2018 09:00 - 13:00
 

De complexiteit en verwevenheid van de samenleving is hoog en daarmee zijn problemen niet altijd makkelijk op te lossen. Denk hierbij aan de verduurzaming van de economie, de vluchtelingencrisis, schuldenproblematiek, obesitas of terrorisme. De overheid speelt vaak een grote rol bij deze wicked problems, maar kan ze niet zonder samenwerking met andere organisaties oplossen. De overheid is van oudsher niet gewend om met deze andere organisaties samen te werken en daarom vereist deze ‘netwerkende overheid’ een verandering van het systeem én de manier van werken. Tijdens deze denktank bespreken we dit vernieuwde werkveld van de overheid en welke dilemma’s deze manier van werken met zich mee brengt.

Deze dilemma’s komen van Schuldenlab070. Dat is een typisch voorbeeld van een netwerk organisatie. Met 24 partners van publieke en private organisaties ontwikkelt Schuldenlab070 innovatieve projecten om schuldenproblematiek in Den Haag aan te pakken.

Schuldenlab070

Spreker: Frank van Erkel

Frank van Erkel vertelt ons welke rollen een overheidsorganisatie kan hebben ten aanzien van maatschappelijke thema’s. Hij zoomt in op welke veranderingen de netwerkende overheid van medewerkers vraagt. Frank van Erkel leidde de afgelopen 20 jaar verschillende ontwikkelings- en innovatieprogramma's bij de nationale en gemeentelijk overheid. Hij leidde als programmadirecteur de organisatieverandering van de gemeente Amsterdam. In 2015 richtte hij zijn eigen bedrijf op, the Change Lab. Hij adviseert en begeleidt Frank van Erkel met name overheidsorganisaties over organisatieontwikkelingen en maatschappelijke innovaties. Hij is lid van de Van Vieren Community. Samen met Willem van Spijker en Pieter Tops schreef hij ‘Nieuw Publiek Werken’ (2016) en met Jeroen de Lange 'Overheid van de Toekomst' (2017).

Voorlopig programma:

9:30-9:45      Introductie
9:45-10:30    Inhoudelijke verdieping 
10:45-11:15  Schuldenlab070
11:15-12:30  Workshop

 

Aanmelden, Denktank - Public - Intrapreneurship