menu

Adres

Amsterdamsestraatweg 40
, 3743DT Baarn
, Nederland

Social media

Facebook · Instagram · LinkedIn

Denktank - Circular: Retourlogistiek & duurzaamheid

Locatie: Bol.com: Papendorpseweg 96, Utrecht Datum: 23 november 2018 09:00 - 12:30
 

Een van de grote uitdagingen in e-commerce is de retourstroom van goederen. Zowel de recycling van gebruikte goederen en materialen als terugzending van online bestelde producten worden steeds belangrijker voor organisaties. Vaak zijn deze stromen nog niet optimaal ingericht en gaat er veel waarde verloren. Maar hoe richt je de omgekeerde logistieke stromen in? Hoe minimaliseer je terugzendingen? En hoe haal je de meeste waarde uit gebruikte en teruggezonden producten? Deze en andere vraagstukken komen aan bod tijdens het bespreken van het ‘reverse logistics’ programma van bol.com. Hiernaast zullen de ambitieuze duurzaamheidsplannen van bol.com toegelicht worden. 

Hessel de Gelder, nu verantwoordelijk voor de innovaties van het ‘purchase-to-pay’ proces en voorheen programma manager Reverse logistics bij bol.com zal met jullie delen hoe bol.com de restwaarde van de retourstroom meer dan verdubbeld heeft. Hij zal het verhaal over het ontwikkelen van het reverse logistics programma vertellen en ingaan op businesscase en ontwikkeling van de retourdeals winkel.

Jori Ebskamp is verantwoordelijk voor het opzetten en coördineren van alle initiatieven omtrent verantwoord ondernemen en duurzaamheid binnen bol.com. MVO-developer Jori Ebskamp zal uitgebreid vertellen wat de route wordt om bol.com geheel energieneutraal te maken in 2025.

Het programma ziet er als volgt uit:
09:00 Inloop
09:15 Introductie bol.com en duurzaamheid door Jori Ebskamp
09:50 Koffiepauze
10:00 Reverse logistics door Hessel de Gelder
11:00 Case reverse logistics
11:45 Afsluiting

Waar? Bij bol.com: Papendorpseweg 96, Utrecht
Wanneer? 23 november van 09:00 tot 12:30
Voor wie? Professionals
Kosten? Gratis

De aanmeldingen voor dit evenement zijn helaas gesloten!