menu

Adres

Amsterdamsestraatweg 40
, 3743DT Baarn
, Nederland

Social media

Facebook · Instagram · LinkedIn

Denktank - Circular Business Models

Datum: 2 maart 2018
 

Wat betekent écht duurzaam ondernemen voor je bedrijf? Welke kansen biedt duurzaam ondernemen als je dit daadwerkelijk in je bedrijf integreert? Welke uitdagingen biedt dit in de supply chain? En hoe zorg je er voor dat je interne betrokkenheid krijgt bij afdelingen zoals finance, marketing en sales? 

Het bedrijf dat hierin voorop loopt is Interface. Als één van de pioniers op het gebied van duurzaam ondernemen hebben zij ontdekt hoe het de trots en betrokkenheid van de medewerkers vergroot, het innovatie stimuleert en ook de winstmarges omhoog stuwt. Interface, dat tapijttegels ontwerpt en produceert, stelt zichzelf als doel om een herstellende bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij. De randvoorwaarde is daarbij Mission Zero, de doelstelling om in 2020 geen negatieve invloed op het milieu te hebben.  Onder de noemer Climate Take Back heeft Interface een plan gelanceerd om klimaatverandering terug te draaien. Het bedrijf laat zich hierbij inspireren door voorbeelden uit de natuur en is ook niet bang om met onverwachte partners samen te werken. Dat heeft hen geen windeieren gelegd; Interface is al jaren wereldwijd marktleider in haar segment.

Geanne van Arkel, gedreven intrapreneur en Head of Sustainable Development bij Interface gaat tijdens deze Denktank met de deelnemers in gesprek over de uitdagingen van het échte duurzaam ondernemen; van een holistisch wereldbeeld naar concrete business cases die de Sustainable Development Goals adresseren. We gaan graag met jullie in gesprek hoe deze transitie te maken is. Als toetje zullen we tenslotte ook een rondleiding krijgen door de energie neutrale fabriek van Interface!

Aanmelden, Denktank - Circular Business Models