menu

Waarom ik voor een traineeship koos.

Kejan Beemer

 

Als net afgestudeerde ging ik op zoek naar een baan. Hier kwamen natuurlijk een hoop vragen bij kijken. Wat zoek ik nou eigenlijk in mijn werk? In wat voor een organisatie wil ik werken? Wil ik mezelf niet nog verder ontwikkelen? Voor mij was het antwoord op die vragen om een traineeship te doen. In dit blog leg ik uit waarom een traineeship bij YSE de juiste keuze was!

Degustatiemenu

Vind jij het ook lastig om te kiezen als er heel veel opties zijn? Ik zeker en ben daarom fan van het degustatiemenu in restaurants! Allemaal kleine gerechtjes zodat je een beetje van alles kan proeven. Een traineeship bij YSE is eigenlijk een degustatiemenu van de arbeidsmarkt. Je kan opdrachten doen bij verschillende organisaties en in verschillende functies, zodat je een beetje kan proeven van alles.

Voor mij is dit heel waardevol, omdat ik, net als in een restaurant, op de arbeidsmarkt niet kon kiezen. Bij YSE kan ik proeven van verschillende organisaties en in verschillende functies. Daardoor heb ik een beter beeld van wat ik zoek in mijn werk en waar ik graag wil werken.

Meer dan alleen werken

Een van de belangrijke redenen voor mij om een traineeship te volgen is dat ik nog niet klaar ben met mezelf ontwikkelen. De uitspraak ‘je bent nooit te oud om te leren’ is natuurlijk een enorme cliché, maar vooral zo aan het begin van mijn professionele leven vond ik hem heel toepasselijk. Ik wist nog weinig over wie ik ben in een werkende omgeving, wat mijn krachten zijn en hoe ik mij verder kan ontwikkelen. Hoe kan ik daar achter komen?

Het YSE traineeship biedt hiervoor een tweejarig traject aan met opleidingen voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik heb trainingen gehad over mijn voorkeursgedrag en -communicatie, over hoe ik de kern van een probleem kan doorgronden en omgaan met stress en feedback geven.

Maar wacht, er is meer! Bij YSE krijg je naast trainingen ook persoonlijke begeleiding met een zogeheten Peoplemanager. Iemand die verder bouwt op de lessen uit jouw opdrachten en trainingen, die met je duikt in jouw ontwikkelpunten en meedenkt over hoe je die kan aanpakken. Dit was voor mij het ultieme pluspunt van YSE, de kans om 1-op-1 met iemand te praten over mijn ontwikkeling! Dus als je mij na ruim een jaar bij YSE vraagt, waarom is dit traineeship de juiste keuze? Omdat het meer is dan alleen werken, het legt de nadruk op jouw persoonlijke ontwikkeling!

Toekomst

En waar wil ik dan na mijn traineeship graag werken? Dat houd ik nog even voor mezelf, maar na een traineeship heb ik wel een beter beeld van waar ik naartoe wil en hoe ik me nog kan ontwikkelen om daar te komen.

Veel mensen die bij YSE weggaan, gaan aan de slag bij één van de organisaties waar ze een opdracht hebben gevolgd. Ook zijn er genoeg mensen die na een traineeship nog een traineeship doen, omdat ze zichzelf graag verder willen ontwikkelen. Sommige mensen gooien het roer helemaal om en gaan een heel andere kant op. De toekomst staat niet vast, maar de kennis die je hebt over jezelf en jouw behoeftes in het werkende leven na een YSE traineeship helpen wel om jouw toekomst te kiezen!

.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op