menu

Say hi to YSE – Een interview met een van onze Managing partners

 

YSE is een bedrijf vol enthousiaste, jonge mensen dat zich focust op talent voor en achter de schermen. We proberen het beste uit onze collega’s te halen: “Voor wie wil groeien” is dan ook een duidelijk statement en uithangbord van ons als organisatie. Maar hoe en waarom is YSE eigenlijk opgezet? Wat maakt het zo bijzonder? In een interview met onze eigen Stefanie van de Griendt, één van onze managing partners en talentmanager, vertelt zij over het ontstaan van YSE en haar eigen ervaring binnen het bedrijf.

YSE was vroeger onderdeel van huidig zusterbedrijf Kirkman Company. Deze organisatie zet senior, medior en junior consultants in op uitdagende advies- en interim opdrachten. Echter merkten zij dat veel junior consultants het gevoel hadden dat ze nog wel erg in het diepe werden gegooid. Stefanie vertelt: “Starters wisten vaak niet waar ze moesten beginnen, hoe ze zaken moesten aanpakken en hoe ze moesten schakelen met een opdrachtgever. Dit zorgde ervoor dat de klant niet altijd het resultaat kreeg wat hij of zij wilde, wat op zijn beurt soms ook ontevredenheid bij Kirkman in de hand werkte. Als antwoord daarop is Kirkman Company aan alle starters een ontwikkelingsprogramma gaan aanbieden, zodat deze jonge groep zich zo goed mogelijk kon ontwikkelen. Hier zat ook een coach bij die gelijk diende als een aanspreekpunt. Na vijf jaar als afdeling binnen Kirkman zelf gefunctioneerd te hebben, is deze tak als een apart bedrijf verder gegaan. Dit betekende het officiële ontstaan van YSE! Sindsdien hebben wij altijd vastgehouden aan klantvragen en hierop het klantaanbod aangepast. Zo bieden wij een oplossing op maat, met aanpakkers die positief en met veel plezier jouw organisatie binnen komen! Naast training, coaching en interim inzet van interne Young Professionals zijn we ons ook bezig gaan houden met het professioneel ontwikkelen van externe individuen en teams. Ook zijn we succesvol in werving en selectie activiteiten voor andere organisaties. YSE is dus gestart vanwege de behoefte om mensen te kunnen begeleiden.

En met succes! Dit lukt alleen doordat er een omgeving wordt gecreëerd waarin je jezelf daadwerkelijk kwetsbaar kan opstellen. “Je eerste baan blijft toch het meest bijzonder en je ontmoet mensen in je traineeship en die ga je zo goed leren kennen dat dit ook wel verbindingen zijn voor het leven’’, zegt ze.  Wat Stefanie altijd zal bijblijven is het feit dat er zo veel sterke en goede verbindingen worden gevormd bij YSE. Een mooi voorbeeld hiervan is de twee YSE baby’s die we al hebben. Bij YSE heb je niet alleen collega’s, maar dadelijke levenslange vrienden. Je leert niet alleen van jezelf maar ook van elkaar de échte mens achter de Young Professional kennen. En kan jezelf kwetsbaar opstellen. Dit is ook waar op het gebied van klanten. Je kan echt een persoonlijke verbinding met ze opzoeken. Tot het punt dat je echt een vriendschappelijke band creëert, ook buiten werk. Dit laat volgens Stefanie ook een soort waardering zien voor het werk dat je levert. Een voorbeeld hiervan is een opdrachtgeefster die Stefanie uitgebreid vertelde over haar leven als een moeder. Tot slot zijn elkaar helpt en meedenkt met de ander. Dit heeft bij YSE-ers onderling ook tot mooie initiatieven geleid, zoals bijvoorbeeld bij het opzetten van het YSEtival of het gala voor de gehele Growth Collective. “Je ziet hier echt hoe je samen sterk staat

Op de vraag om YSE te omschrijven in één woord had Stefanie niet zo snel een antwoord. “De kernwaarden waar wij momenteel voor staat zijn ondernemend, verbindend en ambitieus, maar dit dekt niet de hele lading van het bedrijf.” Daarom zou Stefanie het bedrijf graag omschrijven als ‘Magisch’. Stefanie: “Een soort magische plek waar je jezelf mag zijn, en waar dus tegelijkertijd ruimte is om je kwetsbaar op te stellen.’’ Een alumni die onlangs weer langskwam omschreef het volgens haar het beste en onderstreept haar eerste antwoord: ‘’Het is hier zoals het altijd was. Ik voel gelijk dat ik kwetsbaar mag zijn. Ik mag gelijk mijn verhaal kwijt.’’ Kenmerkend is dus dat je bij YSE meteen de diepte in kan gaan om te bespreken wat jij nodig acht, en dat je jezelf echt kwetsbaar kan opstellen. En het is precies deze manier die ervoor zorgt dat je bij YSE kan gaan groeien. Er is ruimte voor iedereens mening, ideeën en ook vragen en problemen.. Je mag alles delen en leert jezelf echt te openen. Zodat je daarna je eigen koers kan gaan varen. “We hopen dit ook over te brengen op opdrachtgevers”, zegt Stefanie tot slot “Ook zij kunnen oprecht bij ons terecht met elke vraag die ze ook hebben.

Zou je ook graag een sterke relatie opbouwen met Stefanie of ben je benieuwd naar wat YSE jou kan bieden? Stuur dan vooral een bericht naar stefanie@yse.nl om het gesprek aan te gaan.

-

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op