menu

Wanneer kies je voor een traineeship?

 

Ken je dat gevoel dat je bij de ijskraam staat en dat je overweldigd bent door alle lekkere smaken die je kan kiezen? Maar, je weet niet welke smaak je het lekkerst vindt en welke je dus moet kiezen. Het liefst zou je van iedere smaak even willen proeven, en dan daar je keuze op baseren. Hoewel dat bij de ijskraam misschien wat gek is, is dat precies wat een traineeship bij YSE inhoudt - maar dan met werkgevers, en niet met ijs. 😉 In deze blog leg ik uit wanneer het een goed idee is om een traineeship te volgen. Lees je mee?

Wat is een traineeship ook alweer?

Laat ik eerst kort uitleggen wat het doen van een traineeship inhoudt. Tegenwoordig bieden een hoop organisaties traineeships aan, en de meeste organisaties geven dan ook een eigen invulling aan de term. Wat bij (vrijwel) alle traineeships centraal staat is rouleren. Dit kan intern zijn bij de organisatie, en dus rouleren tussen verschillende afdelingen/specialismen, maar dit kan ook extern zijn waarbij je rouleert tussen verschillende werkgevers. Hiernaast volg je doorgaans als trainee ook een ontwikkelprogramma - hoe vaak en hoeveel tijd dit precies is verschilt per organisatie. Een traineeship zou je kunnen zien als een brug tussen studeren en werken, waarbij je leert wat voor werk(gever) goed bij jou past en je ondertussen aan persoonlijke ontwikkeling werkt.

Dus, wanneer is het een goed idee om zo’n traineeship te volgen?

Als je al precies weet welke functie/rol je wilt gaan vervullen bij een bepaalde organisatie en je liever geen tijd besteedt aan persoonlijke ontwikkeling, dan past een traineeship misschien minder goed bij je. Als je nog twijfelt (of überhaupt geen flauw idee hebt - zoals ik destijds) wat voor functie óf wat voor organisatie bij jou past - dan is een traineeship misschien wel wat voor jou. Ook als je het belangrijk vindt om een aantal uur per week aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling past een traineeship wellicht bij jou. 

Het meest genoemde voordeel van een traineeship is de kans om uit te zoeken wat voor werk er past bij jou als persoon, en waar jij de meeste energie van krijgt. Een groot deel van je tijd besteed je tenslotte aan werken - des te belangrijker het is om iets te doen waar je blij van wordt. Een traineeship biedt dus de mogelijkheid om overal even van te proeven (net als ijs) en te kijken of dit bij je past. Misschien dacht je van te voren dat je iets commercieels wilde doen, maar krijg je blijkbaar veel energie van maatschappelijk betrokken zijn bij een publieke organisatie. Of dacht je dat een kleine organisatie je voorkeur had, maar blijkt dat het schakelen met veel andere collega’s toch een leuke uitdaging. Met persoonlijke begeleiding leer je ook te reflecteren waarom bepaalde functies, taken of werkgevers minder goed óf juist beter bij jou passen. Deze kennis is dan ook erg waardevol voor de rest van je carrière. 

Twijfel je nog tussen een traineeship en een andere startersfunctie? Lees dan vooral deze blog van Daan. Al werkervaring op zak en denk je dat alle trainees vers uit de collegebanken gerold zijn? Ook met werkervaring is het een goed idee om traineeships te overwegen, lees in Jara’s blog waarom. 

Zelf ben ik erg blij met mijn keuze voor het Projects Traineeship, en weet ik na een half jaar al een stuk beter welke rollen en organisaties wel of niet bij mij passen. Mocht je na het lezen van de blog nog vragen hebben, stuur mij dan vooral een mailtje op liset@yse.nl


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op