menu

WeShareTalent: de netwerkorganisatie voor jou!

 

Over WeShareTalent 

WeShareTalent is een netwerkorganisatie die overtuigd is van de kracht van kennis- en talent uitwisseling. In 2011 zijn wij opgericht met de gedachte om zoveel mogelijk kennis- en talent uitwisseling te faciliteren tussen mensen en organisaties. Het Afrikaanse gezegde ‘’Als je snel wil gaan, ga dan alleen. Als je ver wil gaan, ga dan samen’’ sluit dan ook nauw aan bij de missie van onze organisatie. 

Ik werk bij WeShareTalent als Community Builder en dit houdt in dat ik onder andere bezig ben met het organiseren van kennisdelingsevents. Dit zijn online en offline sessies waarin organisaties of personen hun kennis delen met ons netwerk. Klinkt als een mooi idee toch? In deze blog vertel ik meer over hoe en waarom wij kennisdelen tussen organisaties faciliteren en organiseren.  

Hoe doen wij dit? 

In 2021 organiseren wij ruim 400 kennisdelingsevents en in 2022 gaan wij zelfs richting de 500 (!) events. Als Community Builder organiseer ik deze events samen mét en vóór de ruim 1000 organisaties die zijn aangesloten bij ons netwerk. Het netwerk is heel divers en zit verspreid over maar liefst 15 sectoren. Ik spreek dus mensen van grote banken, de industrie, energiemaatschappijen, maar ook vanuit de zorg, het onderwijs en de overheid. Daarmee zijn we niet alleen het grootste netwerk van Nederland, we zijn ook het meest divers! Het idee hierachter is dat je als grote corporate heel goed kunt leren van hoe een start-up iets aanpakt en dat het bedrijfsleven kan leren van de processen bij de overheid en ga zo maar door. 

De events die wij organiseren vallen binnen drie categorieën: persoonlijke-, organisatie-, en maatschappelijke groei. Denk bij persoonlijke groei aan een event door Yokogawa over hoe je de gespreksvoeringstechnieken uit het boek Socrates op Sneakers in de praktijk moet toepassen. Of een workshop door onze eigen netwerkgoeroe Michel Verspui die je alles vertelt over hoe je moet netwerken. Of kom erachter hoe je de signalen van een burn-out herkent en voorkomt. In de categorie organisatiegroei kan je denken aan Philips die deelt hoe je innovatie binnen je bedrijf goed kan managen. Of ontdek hoe je zelforganisatie toepast in de praktijk en krijg tijdens een praktisch event handvatten over hoe je nieuw talent kan binden en boeien. Last but not least, de categorie maatschappelijke groei. Deze events gaan over alles wat te maken heeft met het verbeteren van de maatschappij! Dit kan een event zijn door a.s.r. die haar beleid rondom diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid deelt of stichting Lezen & Schrijven die vertelt hoe je omgaat met laaggeletterdheid op de werkvloer. Kortom, tussen de 400 events zit voor ieder wat wils! 

Waarom doen wij dit? 

Je denkt vast. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je als organisatie je kennis delen met andere organisaties? Wij geloven erin dat je samen verder komt dan alleen. Zo zorgt het delen van kennis ervoor dat je veel beter bent voorbereid bent op de kansen en bedreigingen in de wereld om je heen. Door de kennisdelingsevents ontdek je welke thema’s er bij andere organisaties spelen en waar zij mee bezig zijn. Een andere belangrijk voordeel is dat organisaties door kennis met elkaar te delen niet allemaal het wiel opnieuw zelf uit hoeven te vinden. Door te ontdekken hoe andere organisaties bepaalde vraagstukken aanpakken en te sparren over je eigen plannen kom je tot nieuwe inzichten die je anders zou missen. Tot slot is het een mooie manier om je eigen persoonlijke- en professionele ontwikkeling te werken. 

Meedoen? 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze blog en wil je een keer de sfeer komen proeven bij één van de events. Dat kan! Hier vind je een mooi overzicht van de events die wij de komende tijd op de planning hebben staan. Zie ik je snel? 


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op