menu

8 ideeën voor een Coronaproof uitje met collega's

 

Coronaproof uitjes met collega’s – 8 ideeën

Coronaproof uitjes met je collega’s… nu we alweer een jaar thuis werken hebben we ze hard nodig voor het werknemersgeluk en om de kantoorjungle in stand te houden! We kennen inmiddels allemaal de easy scores zoals de online borrel in thema – laat iedereen zich verkleden en een grappige achtergrond nemen –, de online borrel via getmibo.com of de classic pubquiz. Maar wat als je weer eens wat anders wil? In deze blog geef ik je mijn 8 ideeën voor een uitje met collega’s (vrienden of familie). Spoiler alert: na het lezen van deze blog wil je een uitje organiseren!

1. Mystery box diner

Maak een lijst met ingrediënten en laat je collega’s deze inslaan (of laat ze bezorgen), geef ze afhankelijk van de hoeveelheid ingrediënten instructies over de hoeveelheid gangen die ze geacht worden te maken en hoe lang ze er over mogen doen. Nadat de tijd verstreken is organiseer je een online borrel waarin iedereen zijn of haar creatie kan laten zien en je (eventueel in kleinere groepjes) met elkaar kunt dineren. Ook leuk om er een competitie van te maken met bijvoorbeeld prijzen voor meest creatieve maaltijd, mooist opgemaakte maaltijd, etc.

2. Silent Disco

Heb je echt zin in een feestje, en geen zin in een zit borrel met break out rooms? Organiseer dan een (online) silent disco met een livestream. Vraag je collega’s om allemaal een tijdsblok te DJ’en voor extra interactie. Voordelen? Het kan gewoon thuis, geen klagende buren én indien goed uitgevoerd een heuse work-out. Tip: doe dit als je weer met twee of meer collega’s samen mag zijn, anders wordt het wellicht wat ongemakkelijk.

3. Lingo

Toch liever wat intellectueler aan de slag? Maak een online variant van Lingo. Dit spel leent zich uitstekend voor online uitjes. Hoe het werkt? Wijs een JP en een Lucille aan en zorg voor teams van twee. Verzin een stuk of 40 woorden (of kijk ze af van Lingo), maak een mooie powerpoint/prezi/canva, en deel je scherm. Je kunt alle rondes van Lingo spelen en zelfs online grabbelen door via een online loting overal rood, groen en blauw op te schrijven. Tip: gebruik voor extra lol begrippen of kantoorjargon specifiek van jullie team/bedrijf. 

4. Among Us

Zin in een spelletje? Among Us is hét perfecte online spelletje om te spelen met collega’s. Het spel lijkt op Weerwolven en Wie is de mol. Hoe het werkt? Op een ruimteschip speel je met een groep om te overleven door het schip draaiende te houden. Echter, er is een Imposter in het spel die de boel probeert te saboteren. Gedurende het spel probeer je als team de Imposter uit het spel te elimineren. Een echt teamspel waarin je samenwerkt om de Imposter te ontmaskeren. Het spel is eenvoudig te downloaden op je telefoon en overleggen doe je via Zoom/Teams/Google Meet.

5. Jack in the Hood

Een ander spel wat zich goed leent voor online uitjes is Jack in the Hood, ook wel Slabakken, Namenspel, Pottekespel (enz). Het spel draait om het omschrijven, uitbeelden en raden van bekende personen. Als host zorg je (afhankelijk van de groepsgrootte – ga uit van 3 namen per persoon) voor een aantal namen van bekende personen. Je deelt de groep op in teams. Ieder team heeft steeds een minuut de tijd om zoveel mogelijk bekende personen te raden. Als host stuur je via de chat een naam die omschreven of uitgebeeld moet worden. Als de persoon geraden is stuurt de host een nieuwe naam net zo lang tot de tijd op is. Dit gaat door tot alle namen op zijn, waarna per team de namen worden geteld. Iedere goed geraden naam levert het team 1 punt op. Vervolgens gaan alle namen weer op de “grote stapel” en begint de volgende ronde. Er zijn drie rondes: beschrijven, “één woord” en uitbeelden.

6. Wijnproef bingo

Een Bingo klinkt misschien wat stoffig, maar een Bingo is dé manier voor interactie met collega’s wanneer je er een leuk thema aan toevoegt. We kennen ondertussen allemaal wel de muziekbingo variant, maar heb je al eens een wijn bingo gespeeld? Het idee is simpel: je maakt een bingo kaart met 24 verschillende wijnen en wijntermen, daarnaast zorg je voor een aantal (kleine) flesjes wijn waar de druif niet op staat (zorg dat je er bijvoorbeeld 5 op de kaart hebt staan en je collega’s er maar 3 toestuurt, anders heeft iedereen steeds dezelfde bingo). Vervolgens vertel je hier een klein verhaaltje bij met termen die op de bingo kaart staan. Bijvoorbeeld: “Deze wijn komt uit de Franse streek de Elzas, en is gerijpt op eikenhout”, eikenhout en Elzas kunnen dan op de bingokaart staan. Je vertelt niet welke wijn ze drinken zodat ze die zelf moeten proeven en moeten kiezen van de bingokaart. Zo heb je een proeverij met uitleg en bingo in één. Tip: dit idee kan je ook uitvoeren met een ander drankje of met hapjes!

7. Koffie estafette

Woon je met een aantal collega’s in dezelfde stad? Dan hoeft natuurlijk niet alles online. Met het mooie weer in aantocht kan er veel buiten. Wat dacht je van een koffie estafette? Niet alleen mega gezellig, ook nog eens fijn voor de horeca (wellicht wel iets minder voor je portemonnee...). Maak een kaart met vijf leuke (nieuwe) adresjes in de stad waar je koffie wil drinken, nodig collega’s uit om elke stop met een andere collega te doen. Zo loop je langs nieuwe plekjes en klets je bij met verschillende collega’s. Wie weet hebben jullie na dit uitje ook weer een nieuwe favo koffie spot. Tip: niet stijf staan van de cafeïne? Doe dit dan verspreid over de week of bestel niet altijd een koffie maar treat yourself met zoetigheid ;-)

8. Speuren maar!

Een speurtocht alleen voor kinderen? Zeker niet! Een speurtocht uitje geeft misschien iets meer werk, maar je collega’s zullen het enorm waarderen. Verzin een creatief raadsel (of minder creatief en kies voor een standaard detective) en laat je collega’s dit door middel van opdrachten of een quiz oplossen in de stad waar ze wonen. Een soort levend Cluedo! Je kunt het zo gek (en zoveel werk…) maken als je zelf wil. Vind je dit lastig zelf in te vullen? Op internet kun je genoeg goede ideeën naar je eigen hand zetten.

Je moet zelf de slingers ophangen in deze gekke tijd, dus maak het zo gek als je wil! Genoeg leuke ideeën lijkt me voor wat leven in de brouwerij. Wat doen wij bij YSE om het leuk te houden? Elke maand is er een kookcarroussel, organiseren we pubquizen, YSE tours, stadswandelingen, de vrijmibo online, bieryoga, een thuiskantoor reis en ga zo maar door! In mei organiseren we zelfs een landelijke crazy 88!

Ga je een van bovenstaande uitjes organiseren? Tag ons via Instagram (@yse.nl), vinden we leuk! Heb je moeite met het vormgeven van je uitje of wil je extra tips? Stuur een mailtje naar tessa.l@yse.nl voor wat extra inspiratie en/of tips! Ook als je zelf een leuk idee hebt hoor ik het graag!


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op