menu

Initiatief wordt beloond, cliché, maar echt waar – over mijn stage bij YSE

 

Initiatief wordt beloond, cliché, maar echt waar – over mijn stage bij YSE

Energiek, veel verantwoordelijkheid, altijd een goede sfeer en alles is mogelijk. Dit is het eerste wat in mij opkomt wanneer ik terugdenk aan mijn eerste anderhalve maand bij YSE. Begin februari startte ik als stagiair Training & Coaching. Nog snel de laatste twee tentamens van mijn master Arbeids- en organisatiepsychologie maken en dan kon ik écht van start. En hoe is dat tot nu toe bevallen? Goed!

Op mijn eerste dag werd ik overspoeld met mails van mensen die mij welkom heetten, geïnteresseerd waren in wat ik deed of een online koffie met mij inplanden. Daarna raakte ik steeds meer bekend met mijn vaste taken. Om die taken voor de eerste keer zelfstandig uit te voeren, dat is natuurlijk spannend, maar al gauw gaat dit makkelijker en vooral sneller. Dus, meer tijd voor andere dingen. En wat je met die tijd wil, dat is aan jou! 

Zoals eerder benoemd, viel mij op dat alles mogelijk is. Daarbij geldt, initiatief wordt beloond. Cliché, maar écht waar. Door uit te spreken wat jij wil leren, wat je dromen zijn of wat je simpelweg leuk lijkt, krijg je een hoop voor elkaar. Zelf wil ik meer leren over het bijdragen aan de ontwikkeling van anderen; hoe doe je dat? Hoe zet je een training op? En vooral, hoe breng je de kennis op een leuke, leerzame manier over, zonder dat het saai wordt?  

Nadat ik dat uitgesproken had ging ik op zoek naar wat allemaal mogelijk is. Nu mag ik samen met anderen trainingen geven en inhoudelijk kijken naar de trainingen van één van de traineeprogramma’s. Wat mij hierin het meest aanspreekt en ook een beetje verraste is dat ik vanuit bijna alle vakken van mijn master wel iets kan toepassen; The Goal setting Theory voor het stellen van doelen, het Job Demands Resources model voor het verbeteren van bevlogenheid in het werk, etcetera. Superleuk om tijdens mijn master op een andere manier te leren en naar mijn mening bijzonder waardevol!

Ook geïnteresseerd in een stage bij YSE of heb je vragen over mijn werkzaamheden bij YSE? Mail dan naar kiki@yse.nl!

 


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op