menu

Hoe laad je je als millennial op in het nieuwe format van vakantie?

 

De vakantiemaanden zijn weer zo goed als achter de rug en waar in het begin van het jaar nog werd verwacht dat mensen hun vakantiedagen zouden oppotten is er toch massaal vrij genomen. Ook ik merkte dat de batterij op begon te raken en dat door het wegvallen van vakanties ik me weinig echt heb kunnen opladen. Daarom nam ook ik afgelopen maand vakantie op. Alleen waar gaat de millennial heen in deze tijd om zich op te laden?

De afgelopen jaren werd je dood gegooid met geweldige Instagram verhalen over backpackende vrienden in Azië en Zuid-Amerika. Echter moesten deze plannen door het Coronavirus nu de prullenbak in. Ook ik als echte millennial zou na bestemmingen als Indonesië en Zuid-Afrika dit jaar naar Japan gaan. Helaas kon deze reis door de huidige situatie (al zijn er in deze tijd natuurlijk veel ergere dingen).

Nu het oude format van verre landen, nieuwe culturen, trackingtochten en duikexcursies niet meer toepasbaar is moesten we op zoek naar alternatieven. Door het zoeken naar die alternatieven heb ik een aantal belangrijke lessen geleerd en begin ik vraagtekens te zetten bij het oude format van mijn vakanties. Deze lessen zou ik graag met jullie willen delen aan de hand van de alternatieven die ik heb gevonden.

Alternatief 1: Wielrennen in Limburg

Heb je een aantal dagen vrij genomen, ben je alsnog actief bezig.. Jazeker! Sporten is een hele waardevolle manier om te ontspannen. Beweging verlaagt je stressniveau en geeft energie. Daarnaast kun je je extra goed opladen buiten. De natuur kan een rustgevend en stress verlagend effect hebben.

Alternatief 2: Varen in Friesland

Samen met twee vrienden hebben wij een lang weekend een bootje gehuurd in Friesland. Naast de mooie Friese natuur maakt vooral echt tijd besteden aan anderen heel gelukkig. En was het leuk om samen met anderen echt een activiteit te plannen. Daarnaast heb je tijdens zo’n mini vakantie ook eens tijd om wat andere gesprekken te voeren in plaats van het te hebben over alledaagse beslommeringen.

Alternatief 3: Week vakantie in Europa/Nederland

Helaas zie je dat de besmettingsaantallen weer oplopen en dat meer reisadviezen oranje kleuren. Echter denk ik dat onderstaande tips overal toepasbaar zijn en dat je daarvoor dus echt niet voor naar Japan hoeft. Een van deze eerste tips is het mentaal afstand nemen. Veel mensen hebben hier moeite mee. Zeker nu veel werk gerelateerde zaken via de telefoon gaan. Daarom kan ik iedereen aanraden om tijdens deze periode streng te zijn, je meldingen uit te zetten en alles zo goed mogelijk over te dragen voordat je weg gaat. Zodat je kan aangeven dat je niet gaat reageren op je vakantie.  Zo creëer je ook ruimte om eindelijk wat rust te vinden en een goed boek open te slaan. Het soort boek kan trouwens ook nog een bepaald effect hebben. Non-Fictie geeft je wellicht nieuwe inzichten en kun je jezelf verder ontwikkelen. Door fictie boeken kun je empathie vergroten en nieuwe ideeën genereren. Tenslotte houdt mijn vriend heel erg van lijstjes maken en word ik zo gedwongen om mijn voornemens en dromen op papier te zetten. Je vakantie is een mooie periode voor reflectie dus pak zeker een notitieboekje in. Zo kun je bijvoorbeeld opschrijven wat je de afgelopen tijd hebt geleerd, wat ging er goed en wat er minder goed ging.

Kortom, het is helemaal niet nodig om urenlang in een vliegtuig te zitten om je op te kunnen laden tijdens je vakantie. Met de bovenstaande alternatieven heb ik me weer helemaal kunnen opladen om er weer helemaal tegen aan te gaan. Tenslotte ben ik heel benieuwd hoe jullie je hebben opgeladen tijdens deze vakantieperiode. Je kan je tips delen door een mailtje naar lotte@yse.nl


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op