menu

Mijn digitale reis tot YSE

Patrick Ariëns

 

De wekker gaat. Het is 06:45, ik spring uit bed en nog in diezelfde beweging ren ik de trap af. Helaas! Één van m’n zussen is mij net voor. Verloren. Als ik terugkom van school pak ik het anders aan. Ik besluit verbaal de strijd aan te gaan. Met succes! Gewonnen!! Eindelijk een plek verworven op die ene bureaustoel verstopt in de hoek van onze woonkamer. Vóór mij een enorme kubus gevuld met licht. Ik beweeg het bekabelde apparaatje van links naar rechts. Vol verwondering zie ik een lijn in Windows Paint verschijnen. Deze lijn in Paint illustreert de start van mijn digital reis. Een digitale reis die mij uiteindelijk laat solliciteren voor het Digial Leadership programma bij YSE.

In de jaren die volgde op mijn eerste aanraking met Paint veranderde mijn digitale omgeving, met de kennis van nu, in een sneltreinvaart. Onze PC kreeg er al snel een concurrent bij. Een splinternieuwe Gameboy met Pokémon Red dat naarmate ik ouder werd veranderde in een onverwoestbare Nokia 3310 met Snake. Van mijn zakgeld kocht ik een Discman die welgeteld 45 seconde ‘Electronic skip protectie’ bevatte. Eigenlijk zonde. Want op datzelfde moment introduceerde ene Steve Jobs een apparaatje waarmee je met je duim een aanraakgevoelig wiel aanstuurt om door je talloze hitjes heen te ‘scrollen’. De ene na de andere innovatie deed zijn intrede. Ondertussen was de grootste verandering geruisloos bezig aan een opmars. Of ja, geruisloos, een kraakgeluid afkomstig uit de telefoon legde de complete communicatie van het huishouden plat. Maar dan had je pas écht wat. Internet!

Deze verandering maakte pas écht impact op mijn dagelijkse routine. Om niet in een isolement te geraken zocht ik continu contact met vrienden via MSN Messenger. Want op school praatte je natuurlijk nauwelijks met elkaar. Ik speurde urenlang naar muziek en films om te branden op Cd’s & Dvd’s. Ik probeerde mijn ‘ping’ zo laag mogelijk te houden door mijn zussen erop te wijzen dat er absoluut niet gedownload mocht worden als ik aan het gamen was. Continu gebruikte ik het internet en andere digitaal gedreven toepassingen om mijn leven te verrijken.  

Je begrijpt, bovenstaande is slechts een beknopte weergave van mijn digitale reis die zich tot dan toe bepekte tot in de privésfeer. Pas jaren later besefte ik pas echt dat we in een tijdperk leven waarin de digitalisering met raketsnelheid plaatsvindt. En één ding was toen al zeker, daar wilde ik deel van uitmaken.

Bij mijn vorige werkgever implementeerde ik, in mijn rol als projectleider, gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware bij verschillende bedrijven en organisaties. Het doel? Administratieve handelingen slim vervangen door digitaal geautomatiseerde processen. Het resultaat? Ondernemers en organisaties laten focussen op hetgeen waar ze in uitblinken.  In de drie jaren dat ik actief was in deze implementatietrajecten heb ik successen behaald, fouten gemaakt en vooral enorm veel geleerd, maar het was tijd om mijn horizon te verbreden. Mijn nieuwsgierigheid naar wat de digitalisering nog meer van kansen bood had de doorslaggevende factor.

Na een tussenstap van een bijna vijf maanden durende reis door de prachtige landen in Midden- en Zuid-Amerika ben ik bij YSE gestart. Ik hoor je misschien denken, ‘werkervaring en YSE, gaat dat dan samen’? Jazeker! Juist heel goed in mijn beleving. Door al enige jaren werkervaring op zak te hebben ben ik bijvoorbeeld goed in staat om tijdens de persoonlijk leiderschap trainingen te reflecteren op situaties uit het werkverleden vòòr mijn periode bij YSE. Maar uiteraard is het ook erg waardevol om vanuit deze opgedane ervaring bij te dragen aan oplossingen voor vraagstukken die de diverse opdrachtgevers bij YSE hebben. Twijfel je over het aangaan van één van de leadership programma’s? Neem gerust contact met me op en ik vertel je graag over de mogelijkheden en mijn ervaring.

Oja, welke ‘innovatie’ heeft mijn leven recentelijk weer een beetje gemakkelijker gemaakt?
Apple Pay.


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op