menu

De 5 levenslessen die ik opdeed in een all-inclusive hotel?

Claudia Evers

 

Afgelopen jaar bevond ik me voor het eerst sinds tijden weer in een all-inclusive hotel, met mijn ouders nota bene. Hoewel dit misschien niet de eerste plek is waar je aan denkt bij het opdoen van wijsheid als 26-jarige, bleek het tegendeel waar. In deze blog deel ik m’n geleerde lessen en geef ik mee hoe je ze kunt toepassen in het werkende leven.

1: The early bird catches the worm
Het leven in een all-inclusive hotel is meedogenloos. Dit is duidelijk terug  te zien in de strijd om de beste plek aan het zwembad. Zorg dus dat jij je wekker op tijd zet zodat je vast een handdoekje kunt gaan leggen. You snooze, you lose. Zo ook in het werkende leven waar flexplekken tegenwoordig de dienst uitmaken. Wil jij die felbegeerde plek aan het raam? Begin dan vroeg, kun je ook weer wat eerder op het terras zitten.

2: Gezelligheid kent geen tijd
Laten we eerlijk zijn: het beste onderdeel van een all-inclusive hotel is het onvermoeibare animatieteam dat jou drie keer per dag voorziet van enige activiteiten zoals sjoelen, kleiduifschieten en salsa les. Waar hotelgasten elkaar het ene moment verdringen bij het buffet, verbroederen ze vervolgens aan de pingpongtafel. Het leven op kantoor leert: hard werken wordt gewaardeerd, maar vergeet niet om ook te investeren in sociale relaties met je collega’s. Je zult zien dat je met veel meer plezier naar je werk gaat!

3: Begeef je eens buiten de begaande paden
Aangezien er zoveel vermaak aanwezig is in het hotel, raak je gauw in de verleiding om het terrein niet meer te verlaten. Zonde! Buiten de hotelmuren staat er een diversiteit aan ervaringen op je te wachten. In het dagelijkse leven is dat net zo. Denk jij al zeker te weten waar je over 5 jaar wilt staan? Hartstikke goed, maar hou ook je ogen open voor andere mogelijkheden – wie weet wat er op je pad komt.

4: Ook al is de setting nog zo mooi: als jij je niet goed voelt, verandert dat niet zomaar door van plek te veranderen
Ik heb nergens zoveel stellen zien ruziën als in het hotel afgelopen mei in Mallorca. Wat ik daardoor besefte: er kan nog zoveel vermaak om je heen zijn, maar als je niet lekker in je vel zit, wordt dat niet zomaar beter als je op vakantie bent. Een pingpongtafel op je werk en een riante eindejaarsbonus zijn leuke extra’s, maar laat je niet zomaar door dat soort zaken verleiden. Werken voor een organisatie waar je achter staat en waar je jezelf kunt zijn is wat er echt toe doet.

5: Oordeel niet te snel
Hoewel ik van tevoren een beetje sceptisch was over de vakantie, had ik ‘m voor geen goud willen missen. M’n vader en ik hebben een pingpongtoernooi gewonnen (er deden enkel 6-jarigen mee, maar dat doet er niet toe) en mijn moeder was zo actief met de yogalessen dat ze aan het eind van de week bekend stond als “Marieta, the nice lady from stretching”. De belangrijkste les die ik opdeed in het hotel was dan ook: oordeel niet te snel.

Deze zelfde les kwam van pas in mijn eerste opdracht bij YSE. Momenteel vervul ik namelijk de rol van integriteitscoördinator bij gemeente Den Haag. Ik had van tevoren geen idee waar ik aan begon en wist niet of ik de intensiteit van het werk wel aan zou kunnen. Inmiddels ben ik 3 maanden verder en heb ik ontzettend veel geleerd over integriteit binnen de gemeente. Hoewel het geen makkelijk onderwerp is, zet ik me er elke dag met veel plezier voor in en kijk ik uit naar de maanden die komen!


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op