menu

Hoe overleef ik… the nine to five life?

Paulien Goudsmit

 

Voordat ik bij Kirkman Company begon zag mijn gemiddelde dag er ongeveer zo uit: rond een uurtje of 8 stond ik op, trok mijn sportkleding aan en om 9 uur was ik mezelf fanatiek in het zweet aan het werken, heerlijk begin van de dag! Daarna genoot ik op mijn gemak van een ontbijtje, kleedde ik me rustig aan en zo was het al snel de tijd voor een koffiedate met een vriendin. Dan las ik een paar artikelen en beantwoorde ik wat mailtjes en telefoontjes voor mijn bestuur. Jeetje, drukke dag wel hé? En dan nog werken tot een uurtje of 10 ’s avonds. Oh, en als het even kon, daarna de stad in…

Toen ik op zoek ging naar dé baan was ik niet alleen benieuwd naar waar ik zou belanden, maar ook (misschien zelfs vooral) naar hoe mijn leven zou gaan veranderen. Ook al werkte ik al veel uren naast mijn studie en bestuur, wist ik dat mijn rooster heel erg anders ging worden. Ik was al gewaarschuwd: ‘Zet je sociale leven maar even op een laag pitje, Welcome to the nine to five life…

Mijn dag nu? Gek genoeg een stuk minder vaak in de week hetzelfde als eerst. Ja natuurlijk, werk is veel regelmatiger geworden. Maar alles daar omheen juist niet. De ene keer hebben we bijvoorbeeld KC of YSE avond, de andere avond ga ik sporten of doe ik iets leuks met vrienden/familie. Je weet natuurlijk dat deze verandering gaat komen, waarschijnlijk zie je er ook naar uit, en terecht. Het is namelijk een superleuke en spannende periode. Maar het is ook zeker heel erg wennen en soms best lastig. Daarom hier mijn tips voor jou, waardoor je een vliegende start gaat hebben.

Plannen, plannen, plannen
Het is misschien niet de meest sexy tip die ik je kan geven, maar effectief is hij wel. Dit geldt echter alleen als je het prettig vindt om bepaalde dingen structureel te doen. Als het je niet uitmaakt en je liever zo spontaan mogelijk door het leven gaat, ga dan door naar Tip 2. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn om ongeveer 4 keer per week te sporten. Als ik niet aan het begin van de week bedenk wanneer ik dat dan ga doen, wordt het druk druk druk en is het opeens alweer donderdagavond. Als je het dus fijn vindt om zeker te weten dat je aan bepaalde dingen toekomt, of dat nu ook sporten, schilderen of uitgebreid koken is, plan het in!

Sociaal leven niet op één laag pitje, maar op 4
Toen ik begon met werken wilde ik natuurlijk niet minderen op sociale afspraken, dus vond ik het een heel goed idee om mijn hele weekend vol te plannen, het liefst minimaal 3 afspraken per dag. Dat hield ik ongeveer één maand vol.
Maar, ik ben het er ook zeker niet mee eens dat je niets meer moet doen, je krijgt er namelijk ook juist energie van! Daarom zou ik zeggen verspreid je sociale leven over meerdere pitjes. Ga niet ál je vrienden af op zaterdag, maar verspreid het over de week. Zo houd je meer energie over, kan je misschien zelfs wel meer mensen zien en kan je ook veel meer genieten van het moment.

Tijd voor jezelf
Nadat ik kennis gemaakt had met de twee tips hierboven en dacht dat ik het helemaal op orde had, kwam ik erachter dat ik 1 ding was vergeten; rust. Hoe cliché het ook mag klinken, het is écht waar. Er komt heel veel op je af wanneer je begint met een traineeship. Het is allemaal ontzettend leuk en leerzaam, maar het kost ook energie. Mijn laatste tip is dan ook om in ieder geval één keer per week een paar uur volledig voor jezelf te hebben waarin je niets hoeft te doen.

Hopelijk helpen deze tips je om nog meer te kunnen genieten van de spannende, leuke, mooie start die je gaat maken. Schroom vooral niet om het te customizen en je eigen tips eraan toe te voegen. Dan is het nu tijd voor Dolly Parton in de auto, op naar een nieuwe werkdag! 


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op