menu

Young professional, een startup én sociaal leven.. hoe dan?

 

Jaren gestudeerd, net begonnen met werken, een druk leven en een ambitie om te ondernemen. Hoe ga ik deze startup, Hospi Housing, in hemelsnaam aan het begin van mijn carrière combineren? Dames en heren, ik neem jullie graag mee wat ik de eerste maanden heb ervaren. Ik ben absoluut geen onderneem goeroe of een persoon die je nu handige tips kan geven hoe je alles kan combineren. Nee, ik ben een jonge enthousiaste kerel aan het begin van het grotenmensenleven die graag zijn eerste ervaringen deelt.

Begin 2019 ben ik afgestudeerd en heb grootse plannen in mijn hoofd. Na maandenlang verkennen en alle opties af te hebben gewogen ben ik bij YSE begonnen. Een prachtige middenweg voor mensen die nog verschillende bedrijven en functies willen zien. In mijn situatie vond ik het het moeilijkste om mijn droom voor ondernemen te rijmen met een carrière bij een bedrijf. Zijn dit werelden die elkaar snijden? Is het niet wijzer om te focussen en te gaan voor hetgeen met de beste kans van slagen? Half werk is geen werk? Half gedwongen half gekozen toch besloten aan het werk te gaan, mijzelf niet zeker genoeg achten om direct te focussen op mijn startup.

Nu twee maanden verder blijkt Hospi Housing, dat ik samen met twee vrienden heb opgezet, succesvol te worden. Ons idee heeft potentie en groeit in een hard tempo. Heb ik spijt van mijn beslissing om te werken? Nee.

Een fulltime job in combinatie met een startup doet verwachten dat het veel tijd zal kost. Dat klopt, de weken gaan ontzettend hard en je wordt gedwongen om je energie te richten op belangrijke dingen. Netflix, Tempation Island en Love Island zijn de eerste elementen die geëlimineerd worden, een gemis? Dat mag je zelf invullen.

Wat gaat er nog meer lijden onder de combinatie. Je sociale leven? Ja, ik moet mijn afspraken efficiënter inrichten en soms offers brengen. LowLands 2019 creëerde voor mij een obstakel. Al mijn vrienden gingen daarheen maar ik had geen tijd vanwege een belangrijke meeting voor funding die maandag. Soms kunnen twee dingen simpelweg niet tegelijk... Die meeting bracht echter een eerste sponsoring in het laatje voor Hospi Housing. Een substantieel bedrag waar mijn medeoprichters en ik keihard voor hebben gewerkt om het binnen te halen. Effect: een flinke portie energie!

Werk dan? Als oprichter van een startup wil je er continue mee bezig zijn terwijl een werkgever niet blij is met een werknemer die halve focus heeft. Ik heb besloten hier transparant en open mee om te springen. Dit heeft ertoe geleid dat YSE een goed beeld heeft van mijn activiteiten en daarmee mij echt kan helpen op de vlakken waar ik behoefte aan heb. Daarnaast blijkt het universum op mysterieuze wijze te werken. Door Hospi Housing ben ik in contact gekomen met Schuldenlab070. Mijn kennis, prille ervaring van geld ophalen bij publieke organisaties in combinatie met mijn energie over de onderwerpen en bezigheden, hebben er direct toe geleid dat ik mijn eerste opdracht in de wacht heb gesleept.

Bij deze opdracht zit ik in het veld van startups en kan ik mijn ei volledig kwijt. Hoe kan het zijn dat deze twee werelden zo makkelijk of goed samenkomen? Mijn werk voedt nu mijn startup en door mijn startup verdien ik nu geld voor YSE. En ik als persoon heb meer energie dan ooit!

Wat wil ik je graag meegeven met dit verhaal? Heb jij een droom of wens, laat het je omgeving weten. Practice what you preach. Wees niet bang en werk aan je droom in jouw tempo. Er zullen altijd dingen samenvallen… gebeurt dat niet? En is alles voor niets geweest? Kan je je Temptation Island afleveringen altijd nog terugkijken.

 


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op