menu

Mijn traineeship bij Smurfit Kappa

 

In september 2017 was de tijd rijp om het hoofdstuk ‘student’ af te sluiten en aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Vanaf dag één werden we ondergedompeld in de wereld van papier en karton. Mijn eerste indruk deelde ik samen met de andere trainees: een doos was niet langer een doos, maar werd al snel het resultaat van een interessant en uitdagend proces.

Na deze eerste intense kennismaking met Smurfit Kappa, ging ieder van ons aan de slag met een vaste opdracht. Mijn eerste opdracht vond plaats bij Smurfit Kappa Drogenbos waardoor ik de kans kreeg de displaymarkt te verkennen. Deze opdracht bestond enerzijds uit een analyze van de concurrenten van Drogenbos en anderzijds uit een bevraging van de behoeftes bij onze stakeholders. Dankzij het resultaat kunnen we ons beter positioneren en bijgevolg ons marktaandeel laten stijgen.

Inmiddels ben ik aan mijn tweede opdracht begonnen bij Smurfit Kappa Cartomills. Mijn opdracht gaat over het in kaart brengen van het huidig prijsbeleid om de marges naar de toekomst toe beter te kunnen beschermen. Hierbij krijg ik de kans om zowel de huidige systemen te ontdekken als het nieuwe ERP-systeem ‘Cobis’, dat 10 dagen geleden werd geïmplementeerd. Dankzij het resultaat kan het prijsbeleid gestuurd worden worden in functie van de interne capaciteit, verbeterde productiviteit en de vraag-aanbod curve van een voortdurend evoluerende markt. Hoewel mijn opdracht er hier in Ghlin nog lang niet op zit, ben ik al benieuwd naar de nieuwe uitdagingen die Smurfit Kappa voor mij in petto heeft. Hierbij kijk ik alvast uit om nieuwe collega’s te ontmoeten, zodat we samen kunnen verder bouwen aan een sterk Smurfit Kappa.


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op